Dom > Знање > Sadržaj
Контраст и осветљеност такође су значајно побољшани
- Apr 25, 2018 -

ТФТ екран течних кристала је опремљен полупроводничким прекидачем за сваки пиксел, а процес обраде је сличан великом интегрисаном кругу. Пошто сваки пиксел може бити директно контролисан импулсом точке, сваки чвор је релативно независан и може се континуално контролисати. Овакав дизајн не само да побољшава брзину одзива екрана, већ и прецизно контролише сиву скалу екрана, тако да ТФТ течни кристали Боја је реалнија.

ТФТ (ТхинФилмТрансистор) односи се на танки филмски транзистор, што значи да сваки пиксел течности кристала покреће танки филмски транзистор интегрисан иза пиксела, тако да се може остварити информације о екрану заслона високе брзине, високе осветљености и висок контраст тренутно је најбоље. Један од уређаја за приказ боја у боји, чији је ефекат близу ЦРТ монитора, сада је главни уређај за приказивање преносних рачунара и десктоп рачунара. Сваки пиксел ТФТ-а контролише ТФТ интегрисан на себи и активан је пиксел. Према томе, не само да се брзина може значајно побољшати, већ и контраст и осветљеност су знатно побољшани, док резолуција такође достигне веома висок ниво.

ТФТ-ЛЦД екран са течним кристалима је екран текућег кристала типа танког филма транзистора који се такође назива "истинска боја" (ТФТ). Течни кристал ТФТ има полупроводнички прекидач за сваки пиксел. Сваки пиксел може се директно контролисати пулсном тачком. Због тога је сваки чвор релативно независан и може се континуирано контролисати, што не само да побољшава брзину одзива екрана, већ и тачно контролише екран. Приказује скалу боја, тако да је боја ТФТ ЛЦД-а тачнија.