Dom > Знање > Sadržaj
Различити ЛЦД екрани, трошковни састав материјала је веома различит
- Apr 25, 2018 -

Компоненте дисплеја као што су прикључци за напајање и инструменти су течни кристални модули, а њихов статус је исти као код ЦРТ-а.

Остали делови укључују кругове напајања, кругове за обраду сигнала и сл. Наравно постоје гранате или нешто слично.

Модули се углавном деле на компоненте екрана и позадинског осветљења. Два дела су састављена заједно, али раде независно један од другог (тј. Кругови нису повезани).

Принцип приказа течног кристала је да јединица за позадинско осветљење емитује равномерно површинско свјетло, а свјетлост се преноси на очи кроз ЛЦД екран. Улога екрана је процесирање ових светала помоћу пиксела да би се приказала слика. Оба дела садрже велики број делова, који овде нису детаљни.

Дисплеј течног кристала, било активног или пасивног, захтева стаклену подлогу (проводно стакло), филтер у боји, поларизатор, позадинско осветљење итд. Поред течног кристалног материјала. Помоћни материјали укључују средство за поравнање, заптивач и материјал заптивки. . Наравно, за ТФТ-ЛЦД, неопходно је израдити ТФТ низ на стакленој подлози, који захтијева готово исте материјале као и индустрија полупроводника. Поред тога, састав трошкова различитих приказа течног кристала је веома различит.