Dom > Знање > Sadržaj
Осигурајте нормалан рад система екрана осетљивог на додир
- Apr 25, 2018 -

За практичност, људи користе екран осетљив на додир уместо миша или тастатуре. Приликом рада екран осетљив на додир, који је инсталиран на предњој страни дисплеја, прво се додирне прстом или другим предметом, а затим систем бира информације о положају у складу са иконом или позиције менија које додирне прстом. Екран осетљив на додир се састоји од компоненте детекције додира и контролера екрана осетљивог на додир; компонента за детекцију додира постављена је испред екрана екрана да би се открила позиција додирне особе и прихваћени контролер екрана осетљивог на додир; а контролни екран осетљив на додир углавном добија додир са уређаја за детекцију додирних тачака. Информације и претварање у контактне координате, а затим послате ЦПУ-у, може прихватити команду која је послала ЦПУ и изврши је.

Да би боље помогли свима да користе екран осетљив на додир, следеће су неке методе и технике:

Ако се капацитивни екран осетљив на додир покреће у средини, резолуција екрана или режим приказа екрана осетљивог на додир се поново мења или је фреквенција освежавања контролера осетљивог на додир подешена сама по себи, а курсор и тачка додира не могу се подударати, систем екрана осетљивог на додир мора бити поновљен. Операција калибрације.

Да би се осигурало нормално функционисање система екрана осетљивог на додир, поред обезбеђивања исправне инсталације системског софтвера, неопходно је запамтити да не инсталирате два или више управљачких програма за додирни екран на домаћем рачунару. Ово може лако довести до сукоба током рада система. Као резултат, систем екрана осетљивог на додир не може се нормално користити.

Немојте дозволити капи воде или друге мекане предмете на површини екрана осетљивог на додир да се држе површине, иначе екран осетљив на додир може лако погрешно веровати да је површински екран акустичних таласа нетачан због ручног додира. Такође, приликом уклањања прљавштине са површине екрана осетљивог на додир можете да користите меку, суву тканину или средство за чишћење како бисте је пажљиво избрисали из средишта екрана или користили меку, суву тканину навлажену у индустријском алкохолу или средство за чишћење стакла очистите површину екрана осетљивог на додир Ако екран осетљив на додир са површинским звучним таласима додирне руком или другим додирним објектом, екран осетљив на додир је веома споран. Ово указује на то да је систем екрана осетљив на додир стар, унутрашња фреквенција такта је прениска, или се капљице воде на површини екрана осетљивог на додир померају и потребно је пустити да се екран осетљив на додир поврати брзо и да морате заменити или надоградити систем, или обришите капљице воде на површини екрана осетљивим на додир с пругом. Ако корисник управља екраном осетљивим на додир, правац кретања додира је лево, али курсор система се помера надесно. Ова врста неуспјеха може бити због повезивања контролне кутије и екрана осјетљивог на додир која је обрнута, или су леви и десни позиви екрана осјетљивог на додир обрнути. Било би лепо ре-усмерити правац.