Dom > Знање > Sadržaj
Мала потрошња енергије, мала величина
- Apr 25, 2018 -

Приказ текућих кристала, енглеска скраћеница за ЛЦД пуно име је Ликуид Цристал Дисплаи, је врста равног екрана. Користи се за приказивање телевизора и рачунара. Екран има предности мале потрошње енергије, мале величине и малог зрачења.

Дисплеј течног кристала користи два раствора течног кристала у поларизованом материјалу, тако да када струја пролази кроз течност, кристали су преуређени како би се постигао снимање.

Дисплеј течних кристала (ЛЦД) Тип дисплеја који се користи за дигиталне часовнице и многе преносне рачунаре. На ЛЦД екрану се користе два дела поларизованог материјала између којих је раствор течног кристала. Када струја пролази кроз течност, кристали су преуређени тако да светло не може проћи кроз њих. Дакле, сваки кристал је попут затварача, који омогућава пролазу светлости и блокира светлост. Течни кристални дисплеји (ЛЦД) тренутно развијају научне, технолошке и информативне производе у циљу лаког, танког, кратког и малог. Наравно, приказ производа са дугом историјом на периферији рачунара није изузетак. Под претпоставком да су преносиви и преносиви, традиционални методи приказа, као што су ЦРТ монитори и ЛЕД дисплеј панели, подлежу факторима као што су прекомерна запремина или велика потрошња енергије, која не могу да задовоље стварне потребе корисника. Развој течне кристалне технологије приказа тачно одговара тренутном тренду информационих производа, било да је приказивање правих углова, мала потрошња енергије, мала величина или нулта радијација итд., Могу омогућити корисницима да уживају у најбољем визуелном окружењу.