Dom > Знање > Sadržaj
Структурална робусност и стабилност
- Apr 25, 2018 -

ИПС екран је технологија заснована на ТФТ технологији, која је у суштини ТФТ екран. ИПС екран (технологија преклопа на плоце, равна конверзија) технологија течних кристалних панела коју је Хитацхи представио 2001. године, познатији под називом "Супер ТФТ".

Највећа карактеристика ИПС панела је да су његова два пола на истој равни, за разлику од других електрода са течним кристалима, који су распоређени на горњој и доњој страни. Ова технологија оптимизује распоред молекула течног кристала и усваја хоризонтални аранжман. Када се нађе спољни притисак, молекуларна структура тоне благо надоле, али укупни молекул је такође хоризонтални. С обзиром на спољне силе, молекуларна структура течног кристала чврсте екране је много боља од меког екрана! Због тога неће произвести изобличење слике и утицати на боју слике, а може штити слику у највећој мери без оштећења. Постоји и побољшани С-ИПС панел који припада ИПС-у.

Што се тиче величине ЛЦД екрана, ИПС има очигледну предност над старим ЛЦД екраном. На примјер, 42-инчни и 40-инчни панели у маинстреаму, те 42-инчни ЛЦД телевизори са тврдим екраном имају 67,58 квадратних инча више од 40-инчне површине старог ЛЦД екрана. Ово није само 2-инчна буквална разлика, већ потпуна. Још лаптопова. На екрану од 42 инча, екран дигиталне телевизије може се потпуно приказати, тако да потрошачи могу уживати у већем екрану игре. 40-инчна слика је благо инфериорна, а мали део угла и даље се не приказује, а обновљена слика је неисправна.